maanantai 12. syyskuuta 2011

Metromatka, Linnanmäki ja uskomaton yhteensattuma

Kapteeni on hyvin kulturelli ankka. Livekeikkojen lisäksi hän nauttii toisinaan myös teatterista ja taidenäyttelyistä. Tällä kertaa kyseessä oli klassikko, teatterikappale nimeltään juhannustanssit. Kesäteatteriin päästäkseen Kapteenin piti rohkaista mielensä, laskeutua us-ko-mat-to-man pitkiä liukuportaita pitkin metrotunneliin ja suunnata maanalainen matkansa Kampin keskuksesta kohti Vuosaarta. Tunnelissa metron odottelu hiukan jännitti Kapua, mutta kyytiin päästyään hän ilahtui. Penkithän sopivat nokkani väriin! Kwaaak! Ja niin alkoi reipas ja iloinen metromatka kohti teatterielämystä.

"Hienot penkit", tuumaa sävy sävyyn Kapteeni
Metromatkasta selviydyttyään ja teatterielämyksestä nautittuaan Kapteeni kaipasi elämäänsä hiukan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Huvipuisto Linnanmäen Iltahupi kuulosti siis juuri sopivalta ohjelmanumerolta Kapun sunnuntai-iltaan. Hurjapäinen Kapteeni otti ensimmäisen bussin kohti Lintsiä ja sitten jo mentiin, pyrstösulat putkella!
"Maailmanpyörästä taitaa näkyä koko maailma", tuumi Kapteeni kiikkuvassa korissa Helsingin yllä.

Kapteeni ja koko Lintsin hurjin laite. "Tuon minä vielä selätän, Kwaak!"

Kapteeni oli hyvin urhea ankka silläaikaa kun omistajaa pölötti korkealla. 

Linnanmäen Ilveilijät naurattivat Kapua.
Vaikka Kapteeni onkin hyvin urhea ankka, ei hän silti voi olla miettimättä, miksi se, että pelottaa, voi huonosti ja päässä pyörii, on joistain suurinta hupia. Kuitenkin saatuaan hiukan popcornia ja hattaraa ja käytyään Vekkulassa, oli Kapteeni valmis myöntämään, että huvipuisto on ihan kiva paikka, vaikka ehkä salaa vähän pelottaakin. Kapteeni olisi kyllä Ukon kieputuksessa kiljaissut jos olisi osannut! Taskusta kuului sen sijaan vain hentoinen "kwak!" Kuitenkin pimenevä syyskesän ilta värivaloja kukkivassa ja musiikkia soittavassa huvipuistossa oli vaikuttava näky, vaikka ei olisi käynyt yhdessäkään kieputtimessa! "Waaau", ajatteli Kapteeni illan hämärtyessä ja värivalojen syttyessä loistamaan.

Lintsiltä sai toki makoisia paukkumaisseja, mutta silti Kapteenin kulinaristista nokkaa kutkutteli myöhäinen päivällinen jossain kaupungin ravintolassa. Siksipä siis suuntasimme Kampin Memphisiin illalliselle. Ja kuinka sattuikaan! Lumoavan ruuan nokkimiseltaankaan Kapteeni ei voinut olla huomaamatta jotain sydäntä sykähdyttävän upeaa. Kokonainen vitriini täynnä kumiankkoja! Ihan mieletöntä, KWAAK! Riemuitsi kapteeni ja taapersi välittömästi kuvaan. Kuvatekstin leikkisä elokuvaviittaus on Kapteenin itsensä keksimä.
One duck to rule them all!

Ruuan ja valokuvassa poseeraamisen jälkeen oli aika suunnata hotellille mammimaan. Ihana päivä! Huokasi Kapteeni Ankka taas, ja oli entistä vaikuttuneempi lomansa onnistumisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti